onsdag, juli 05, 2006

Senaste nytt





















Sötisen i Hagaparken


Idag är det husse som skriver.

Det har hänt lite saker sen vi skrev sist. Framför allt har vår lilla valp, tolv och en halv vecka gammal, börjat lyfta på benet när han kissar! Det började med några enstaka gånger som vi trodde var bara "misstag", men numera springer han omkring och skvätter lite här och var hela tiden. Han har även lärt sig att hoppa upp i sängen helt utan hjälp, och det borde betyda att han kan hoppa upp i soffan (där han inte får vara) också. Husse och matte bara väntar på att hitta honom där i något obevakat ögonblick. Appropå obevakade ögonblick så var han ensam ute på balkongen häromdagen, och ett sånt gyllene tillfälle att gräva upp mattes krasseodling som står på golvet kan man ju bara inte missa!

Idag när jag kom hem från jobbet var det väldigt blött på hela köksgolvet. Det visade sig då att den lille token hade hittat på en ny skojig lek. Man slänger ner pipleksaken i vattenskålen (där den låter extra roligt), gurglar runt lite med den, lyfter upp den och springer iväg med den. Detta hade han upprepat typ fyra gånger och resultatet blev som sagt väldigt blött. Bara att ta fram torktrasan... :)

Igår och idag har vi tagit bussen till Hagaparken på kvällarna där vi har haft picknick och sen tränat på att ha Yoshi lös i skogen. Han har blivit riktigt duktig på att söka efter husse och matte som gömmer sig och på att hänga med ordentligt när han får gå lös. Vi har även tränat på inkallning, och det känns det också som att han blir bättre på.

Imorgon ska han till veterinären på kvällen för att vaccineras, och sen kan han äntligen få hälsa på några av de andra hundarna som bor här i området, det kommer nog att bli väldigt uppskattat!

Inga kommentarer: