tisdag, juli 25, 2006

Nu är vi tillbaka hos mamma och pappa igen och jag (Camilla) har börjat jobba, och Henrik har semester :( Yoshi är ute och busar nästan hela dagarna. Det finns ju så många roliga pinnar och äppelkart! :) Och så går han och plockar smultron, krusbär och hallon. Krusbären har vi upptäckt går igenom magen utan att brytas ner också... :

Igår så träffade vi massor (för att vara en vanlig dag i Yoshis värld) av hundar på vår promenad. Först så kom flatcoated retrievern Bjarne flygandes inifrån trädgården över kompostgallret och ville hälsa. Han är bara ett par år äldre än Yoshi, och ville gära leka, men han var lite våldsam med tassarna, så det blev bara lite hälsande. Sedan gick vi och hälsade på Edda, en 2½ år gammal storpudeltjej. Hon var jättestor nu, tror hon var ungefär 62 cm i mankhöjd, så Yoshi hade lite respekt för henne. Men han sprang och åt upp hennes mat och när de hade hälsat lite en stund så var nog Yoshi nästan lika mycket på henne för att busa som hon var på honom. Som tur var så fanns det en kanot/kajak på en ställning som man kunde springa och gömma sig under om det blev för läskigt. Lite läskigt var det nog när Edda skällde också. Men så skulle han ändå på henne hela tiden och busa. :) På vägen hem så träffade vi på Undra, en 4-månaders schäfervalp. Så hon och Yoshi hälsade och busade lite också, men vi fick bryta sen, för han var redan mer än slut egentligen. Idag var Henrik och Yoshi och hälsade på Edda en stund till också.

Vi har försökt mäta och väga Yoshi, och han börjar bli stor nu. Idag fick vi det till att han väger 6 kg (men jag undrar om han verklien väger så mycket?), och mankhöjden fick vi till 33 cm (men den är lättare sagt än gjort att mäta...). Idag blir han 16 veckor också.

Han börjar bli riktigt duktig med rumsrenheten nu också! Innan vi åkte hit till mamma och pappas hus så gick det en eller ett par dagar emellen att han kissade inne, och sen när vi kom hit så kissade han och bajsade inne ett partillfällen. Men nu har det inte varit något på ett par dagar. Det är ju lite lättare här också att släppa ut honom och så, men han är duktig och går mot dörren ibland när han behöver ut. Han bajsar inte heller var som helst i trädgården. Helst ska han ut på allmänningen eller upp i skogen, men vi vill inte att han ska springa in och ut från trädgården utan vår tillåtelse, så då sätter han sig ibland bakom bilen, eller bakom trappan.

Ensamhetsträningen går också toppen just nu. Hemma i lägenheten har han varit själv en timme utan problem. Här lämnade vi honom 25 minuter. När vi gick så kikade vi in genom altandörren, och då hade han redan lagt sig för att sova (han var vaken när vi gick). När vi kom hem låg han kvar på samma ställe :)

Inga kommentarer: