söndag, juli 16, 2006






Ett par sköna sovplatser som Yoshi har hittat... Min ryggsäck och en IKEA-kasse

Nu var det visst ett tag sen det skrevs nåt här sist, men tiden försvinner bara iväg hela tiden! Idag är det matte vid datorn...

För några dagar sen kom vi hem från mamma och pappa. Det var skönt att ha tillgång till trädgård några dagar, så att man bara kunde släppa ut Yoshi för att göra sitt, istället för att ta på sig skor (visserligen flip-flops, men ändå...), låsa dörren, gå ner två trappor, ut genom porten, gå trottoaren runt huset och sen låta honom kissa... :) Och så samma procedur in igen, men tvärtom då... :)















Yoshi leker med vattenbaljan

I tisdags åkte jag och Yoshi till Skogås och hälsade på hemma hos Leone. Sussi var där också, och en väldig massa pudlar! :) Åtta pudlar var det sammanlagt, om jag har kommit ihåg alla! Malva, Kajzza, Alizza, Yatzzy, Yoshi och tre småbäbisar. De små valparna var väldigt spännande tyckte Yoshi, och det var svårt att tänka sig att det bara skiljde 10 veckor på de där små knytena och Yoshi (som nästan känns som en vuxen hund, särskilt jämfört med dem!). När vi var där passade Yoshi på att ta över herraväldet över Kajzzas korg, vilket hon (tydligen) förvånansvärt nog tillät. I korgen hade hon gömt både det ena och det andra, så Yoshi låg där och knaprade kex och lekte med skojiga leksaker (medan Kajzza stod och såg på lite uppgivet). Sedan var det dags för klippning, det var ju därför vi var där. Kvällen innan hade jag badat Yoshi (inte kul tyckte han, han lät som en säl hela tiden, och såg nästan ut som en också...), och fönat honom, så han var fluffig och fin. Och ännu finare blev han när Leone var klar. Jag fick en massa bra tips, och klippte sen Kajzza.

Igår var vi ute på en ganska lång sväng här i Solna. Yoshi brukar få gå en del när vi är iväg och promenerar, och sen får han sitta i sin fina väska som vi köpte för ett par veckor sen. Han brukar sitta och gnälla och kuttra i den, men ofta går det ändå ganska bra. :) Den är praktisk för oss i alla fall, som får komma ut på långpromenader och kan ha honom med oss också! :D På promenaden träffade vi en dvärgpudeltik, och nu märker man att Yoshi är stor, för han var större än vad hon var. Lite senare kom vi till en hundrastgård, så där blev det en hel del bus... När vi kom dit var det en kille med två rottweilers där, och vi lät hundarna hälsa på varandra. Det gick jättebra, och Yoshi var jättetuff fastän rottisarna vägde 10 gånger så mycket som honom och var två stycken. Sedan satte Yoshi och den ena av rottisarna igång och busa, men vi tog det lite försiktigt så att han inte blir överkörd av en hund på 55 kilo... :) När de hade gått så upptäckte Yoshi hur kul det var med all sand i gården. Det fanns del gropar och gångar grävda där, och de skulle ju självklart utökas. Sedan blev det dags för pudelfnatt! :) Han rusade ner i groparna och upp, skällde på sanden, snubblade i sanden och fortsatte springa med huvud och framben liggandes i den, ner i en grop igen, upp och runt, runt. Och så fortsatte det en stund. :)

När han fick pudelfnatt hemma för några dagar sen flög han upp i sängen också. Han har hoppat upp där några gånger om man lockar med nån rolig leksak, men det är inte ens alltid det går då. Men nu så fick han fnatt, och sen tog han bara ett språng upp i sängen som om det vore det enklaste i världen. Sedan fnattade han runt bland täckena och hoppade ner igen och forsatte sitt lilla race... :)

Idag åkte vi till söder och gick en promenad och fikade lite. Vi gick en del längs vattnet på södra söder, och Yoshi var i och badade benen. Det kom vågor, så då blev ju vattnet genast lite spännande. :D Vi träffade också på Casper, som var en svart mellanpudel på tre månader (ganska precis som Yoshi), så de hade riktigt kul en stund. De busade på lite sand och grus precis bredvid en gångväg, så det blev ett väldigt koppeltrassel och två gråa hundar som gick (lockades/drogs) därifrån. Båda två var lite kaxiga och framåt, och busiga som valpar är såklart, så de verkade ha riktigt kul (trots att de hela tiden var på väg att rulla ner för backen till vattnet).














Yoshi står och spanar på söder

Inga kommentarer: