lördag, juni 24, 2006

Yoshis vanliga bus med filten (samtidigt som matte skriver)

Mördarpudeln (offret är latexankan Hulda)


Nosrakning

Idag är det matte vid datorn! :)

Det har varit några innehållsrika dagar för Yoshi nu, och det märks, han sover som en stock! Imorse sov han till 11:30, då fick vi lyfta upp honom och ta ut och rasta honom... stackarn! ;)

I torsdags hade pappa 50-årsfest (grattis pappa!), och Yoshi fick då åka och hälsa på sin mamma, halvsyster och brorsa! Han välkomnades genom att de alla tre (särskilt de två äldre) satte honom på plats (ordentligt), men sen började han busa med brorsan! Hönsmatten sms:ade också under kvällen för att höra hur det gick, och då busade han tydligen med halvsyrran, så det verkar som om han hade det bra där! :) Han var jätteduktig på pendeltåget, både på vägen dit och hem, han sov nästan hela vägen, trots andra hundar och skrikande småbarn. :D

Efter några lugna timmar hemma var det dags att åka till mamma och pappa för att fira midsommar och 50-årsdag. Vi var tolv personer, så det blev full rulle för honom. Det var många som ville busa och gosa, och det gillar han! :) När vi satt på altanen och åt så satte vi för spånskivor för utgången till trädgården för att slippa hålla koll på honom, men en klok pudel som han är så hjälpte det såklart inte... Två eller tre gånger lyckades han välta spånskivorna så att han kunde smita, innan vi fick till det lite bättre. Under kvällen visade han också att han är en hejare på att leta daggmask (gamla halvruttna såklart!).

Idag passade vi på att "träna agility" med Yoshi. Han var i sängen och busade, så vi satte oss vid varsin kortsida av ett täcke så att det låg platt på sängen mellan oss. Sedan lockade vi honom fram och tillbaka mellan oss under täcket, och tuff som han är så sprang han på under täcket. Han var jätteduktig (precis som med allt annat... :) ).

Idag har han lärt sig "tass" också. Precis som med "sitt" så tog det inte många minuter för honom att fatta vad det handlar om, så nu sitter han och viftar med tassen så fort han sätter sig... :)

Växer snabbt gör han också. Vi tycker han blir större och större för varje och dag, och varje gång han har sovit. Idag vägde han 4,5 kg, så han har gått upp ett kilo på de två veckor som har gått sedan vi hämtade honom. Jag märkte idag också att han var tung, när jag bar honom i typ 20 minuter. Matte kommer nog att ha träningsvärk i armen imorrn :) Kanske börjar bli dags att köpa en väska att bära honom i på magen, men frågan är om sprattelkillen kommer sitta still där :)

Vi har precis lärt honom ett dumt trick också... Vi vill inte ha honom i sängen hela tiden, men nu har vi lärt honom ett specialsätt att komma upp i sängen på, fastän han egentligen inte når... Hans korg står bredvid sängen, så nu vet han att om han sätter framtassarna i sängen och baktassarna på korgkanten så kommer han upp. Som tur är så verkar inte sängen vara hans favoritplats i alla fall! :)

Inga kommentarer: