onsdag, juni 21, 2006

Blå lagunen och Kärsön

Idag är det husse Henrik som skriver igen.

I söndags åkte vi med Camillas familj ut till Blå lagunen (en sjö) på Ekerö, där det blev premiär för utomhusbad för lille Yoshi. Liksom husse var han en badkruka och ville inte gå i mer än med benen, trots att t.o.m. matte hoppade i och lockade på honom, men han fick ju i alla fall prova på att plaska i vattnet. Han har även fått en liten flytväst för framtida båtturer som han fick prova, och det gick bra så länge man gömde undan alla spännande lösa remmar. I söndags köpte matte även en VM-fotboll i plast och i "naturlig storlek" som det var väldigt skojigt att jaga efter och försöka bita tag i (det sistnämda gick mindre bra för en liten pudelvalp).

Kallt...?

Fotbollen och flytvästen!

Idag har vi tagit bussen ut till Kärsön mellan Brommaplan och Drottningholm och tagit en promenad i skogen. Under resan dit var det mycket gnäll och sprattlande (som vanligt p.g.a. otålighet, inte rädsla, och det är ju bra det iaf), men på hemvägen var han trött och låg stilla och sov i princip hela vägen. Ute i skogen fick han prova på att springa lös, vi såg knappt en människa där, så det var ju ett bra tillfälle att passa på, långt ifrån trafikerade gator. När vi åt fick han sitta fast i sin 15 meter långa långlina, och hade därmed ca. 707 m^2 att röra sig på, men det var ju roligast att göra utgrävningar bland husses och mattes ben och sprätta jord och annat i maten. Vi tränade lite grann på inkallning, och det gick jättebra, han springer så gärna fram och tillbaka mellan oss, allra roligast blir det om man kan klämma sig emellan att par stora stenar på vägen... Vi provade även att gömma oss från honom så att han lär sig att hålla koll på oss när vi är ute på promenader, och det var ju faktiskt lite läskigt (även om husse och matte nog var mer ängsliga än Yoshi), men han hittade oss utan några större problem.

En sten!

När vi kom hem var vi alla tre så trötta att vi somnade och sov i 1½ timme. Nu på sena eftermiddagen har han fått prova på en ny leksak, en boll som man stoppar in godisbitar i, och så ramlar de ut genom ett litet hål om man puttar på den tillräckligt mycket. Det gick även det väldigt bra, han fick ut alltihop till slut, och fick ju då även tillfälle att använda nosen för att nosa rätt på bitarna som hade trillat ur.

Vad gör man med den här?

Ikväll är det tänkt att det ska bli premiär för nosrakningen, vi får se hur det går (det brukar ju inte vara kul att sitta stilla). Han har iaf fått känna på apparaten lite utan att den var igång tidigare idag.

Imorgon bär det av till uppfödaren, där han ska bo i ett dygn då Camillas pappa har 50-årsfest. Då blir det till att åka pendeltåg, fast det har han redan provat i måndags då Camilla hade med honom till mormor och morfar ute i Upplands-Väsby. Det blir nog kul för honom att få träffa mamma, halvsyrran och brorsan (som kommer att vara där under några timmar innan han som sista valp ska flytta till sitt nya hem).

Inga kommentarer: