lördag, juni 17, 2006

Husses första hela dag hemma

Det är spännande att leka i tidningsinsamlingen...


...i badkaret...



...och med tandborsten!

Idag var husses första hela dag hemma med Yoshi sen han flyttade hem till oss (äntligen lite ledighet från jobbet), och det är även husse som skriver i bloggen idag för första gången.

Dagen började som vanligt med rastning, frukost och sen en till rastning. Det som inte hörde till det vanliga var att den lille rackarn lyckades sätta sig i det han hade lyckats åstadkomma på rastningen (det var såklart det stora) - raka vägen in till badkaret alltså! Väldiga protester blev det när pälsen skulle schamponeras, balsameras och sköljas, sköljas och sköljas... Men lite mysigt var det iaf att bli torkad av husse och matte. Även hårfönen åkte fram, lite läskigt först, men när farbror fön hade bjudit på godis från munstycket blev det lite bättre :).

Större delen av eftermiddagen spenderades ute i det sköna vädret i hagaparken, där den nyinköpta långlinan kom till användning. Skönt för alla parter, vi slapp jaga efter honom och han slapp bli jagad hela tiden. Det fanns en massa spännande saker i parken - hundar, måsar, småbarn och i allmänhet en massa människor. Yoshi trivdes som fisken i vattnet! Det fanns ju massor att titta på, och så kan man ju äta så mycket gräs så att man spyr! Efter en stund kunde han lägga sig till ro och sova, så han kände sig nog trygg där - skönt!

Efter promenaden konstaterade vi att det vi har fått lära oss om att anpassa sina hundpromenader efter valpen kanske inte är så bra för lilla Yoshi - det finns nämligen inget stopp på honom, det märktes tydligt idag. Så fort det var dags att bli buren en stund blev det vilda protester, det är inte det minsta kul att bli omkringburen när man istället skulle kunna springa omkring själv och undersöka allt spännande!

Nu har han börjat lära sig lite kommandon, särskilt "sitt" är han riktigt bra på, vilket kan bero på att han är en riktig naturbegåvning när det gäller att sitta (han sätter sig ned så fort det kommer nåt spännande som ska undersökas på håll). Även "nej" börjar så sakteligen att sjunka in.

På kvällen blev det en stund ute på gården i långlina, och därefter totalt pudelfnatt i lägenheten - runt, runt, runt sprang han. Ut i köket, runda bordsbenet, tillbaka ut i hallen, in i vardagsrummet, krypa under fåtöljen, tillbaka ut i hallen och upprepa in i det oändliga...

(Här var jag tvungen att ta en paus i skrivandet, då den lille rackarn hade kissat på halvgolvet, trampat i det och sen sprungit igenom halva lägenheten - ut på gården i pyjamasbyxor!)

Nu har han äntligen lugnat sig och ska förhoppningsvis sova - återstår att se hur det slutar, men det brukar gå jättebra till slut.

Inga kommentarer: