onsdag, juni 14, 2006

Första regnet

Badpojke i diskhon efter promenaden

Blöt och söt pudel efter regnpromenad



Imorse vaknade jag klockan åtta av väckarklockan, och konstaterade att jag hade sovit hela natten och somnat ganska snabbt igår kväll. Skönt! Yoshi vaknade också av väckarklockan, och inga olyckor i hagen den här natten heller! Det som var konstigt vara att kompostgallerhagen var öppen när vi vaknade..? Den är stängd med hjälp av sådana här ståltrådsgrejer med plast runt (typ såna som sittet på brödpåsar), en uppe och en nere. Nu hade de gått upp, men gallret stod ändå kvar på sin plats. Mystiskt. Kanske vaknar inatt av att Yoshi har smitit ut och lever rövare i hela lägenheten :D

På förmiddagen kom Malin hit, och efter lunch gick husse till jobbet. Lite senare på eftermiddagen började det regna ordentligt, och eftersom Yoshi inte har varit ute i regn tidigare (vad vi vet) så tog jag och Malin ut honom på gården. Lite konstigt var det med regn tyckte han, och bet efter dropparna i luften, men han vande sig snabbt. Eftersom det regnade ordentligt så blev det vattenpölar som han traskade igenom, och något som var riktigt kul var när det forsade vatten ur stuprören! Han upptäckte det vid ett rör, och sen blev det lite stopp vid de två andra på den korta biten hem.
När vi kom in var det en blöt och skitig liten pudel. Kände knappt igen honom :P Tyckte att det kunde vara ett bra tillfälle för att prova på att bada honom lite, så det blev tasstvätt i diskhon. Det var inte så värst farligt tyckte han, men det var mer spännande med tallrikarna i slasken bredvid, för de hade det ju varit smaskig korv på. För att göra pudel av honom igen så åkte hårfönen fram för första gången också. Den var, som det mycket annat, både rolig och läskig. Huvudet var inte kul att få fönat, så det åkte in under mattes arm, men annars blev han riktigt fin :D Snart var det såklart dags att ta ut honom för att kissa igen, och då var benen precis lika blöta och skitiga som innan, men då fick det duga med tasshandduken iaf... :)

Det blev en händelserik dag idag, för lite senare gick vi ner till busshållplatsen precis utanför dörren, och efter någon minut kom en buss som vi åkte en hållplats till en stooor skog (tyckte nog han iaf!) Han nosade omkring i skogen (som egentligen mest är en lite större skogsdunge...) och klättrade upp och ner för stenarna! Sedan promenarade vi nästan alla 500 meter hem, en liten bit blev han buren.

På kvällen kom Henriks (husses) föräldrar på besök också, och då var det nog en liten skrutt som var lite övertrött och väldigt busig och bitig. Strax innan de gick skedde en kissolycka inne, så snart efter det tog jag ut honom. Jag tänkte att eftersom han redan hade kissat så kanske han inte var så nödig, så jag tog på halsband och koppel inne och så fick han gå själv ut genom dörren till trapphuset och vänta medan jag låste dörren. Då visade han att han faktiskt hade lärt sig något om rumsrenhet, men ändå blev det så fel, den lilla sötisen :) Han hade ju koppel på sig och hade gått ut genom dörren, så det är ju då matte och husse blir glada om man kissar, tänkte han nog, och ställde sig och kissade mitt i trapphuset :)

Sedan har han i princip sovit som en stock hela kvällen (väldigt förståeligt!) och ska strax ut och kissa innan det är dags att sova för natten.

Nattinatti!



Inga kommentarer: