måndag, maj 18, 2009

Intressant lydnadshelg!

Den här helgen har varit intensiv, med två dagar utav lydnadskurs med Lelle (och hans storpudel Gimli), välordnat av Leone som även bjöd på middag för alla kursdeltagare i fredags! Lelle hade en tydlig grundfilosfi när det gäller hundträning, och det tycker jag är viktigare att förmedla än själva verktygen för enskilda moment. Grunden bestod i att leka och ha kul med hunden, bryta ner moment i smådelar och att i princip inte träna hela moment förutom på tävling (och tävla bör amn göra ganska ofta som träning för hunden). Tycker det mesta stämde väldigt väl med min egen syn, bara det att det är så jäkla svårt att verkligen hålla sig till det i praktiken och att vara konsekvent med det. Så verkligen superbra med en rejäl dos av praktik med konstanta påminnelser om att vara rolig, leka och ta pauser med hunden. Nu är jag (och Yoshi också!!) inspirerade att börja träna mer lydnad igen! :) Och att försöka ändra lite på hur vi är i vardagen också, med en rolig matte på alla promenaderna, inte bara var fjärde eller vad det kan vara nu...

Som om det inte var nog med intensiv lydnadsträning så har matten även fått slita med intensivt pluggande, har ett stooort projekt som ska in på onsdag... det börjar bli klart nu iaf! På torsdag och fredag blir det agilitykurs igen! Ska bli jätteroligt :) Då tycker pudeln att matte är rolig i alla fall! :)

Tyvärr hade jag ingen kamera med i helgen, men har hittat bilder från kursen på http://drefvikens.blogspot.com/2009/05/vilken-helg.html, http://voff.pronoblem.se/#post452 och http://voff.pronoblem.se/#post451! :)

Inga kommentarer: